Arkitekturen bag AARhus

AARhus er det første byggeri, der opføres ved området Bassin 7 på havnen i Aarhus. Formålet med dette område har fra starten været at gentænke hele udviklingen af den nye havnebydel Aarhus Ø. Efter en udbudsrunde blev de internationalt anerkendte arkitekter fra Bjarke Ingels Group (BIG) og Gehl Architects valgt til at løse opgaven med at udvikle området. AARhus er det første synlige resultat af dette samarbejde.


Citat

“For os handler arkitektur om at turde drømme og fantasere om, hvordan verden kunne se ud. Arkitektur er en kreativ og skabende proces. Derfor er det vigtigt ikke kun at være tro mod én enkelt ide.

Man skal hele tiden forsøge at kombinere det bedste fra mange forskellige og til tider modsatrettede verdener. På den måde er arkitekturkunsten at gøre fiktion til fakta. Vi digter noget, som ikke allerede findes.

Byer er altid i bevægelse og udvikling. Derfor er AARhus et nyt kapitel i den ‘never ending story’, som vi kalder Aarhus.”

Bjarke Ingels

W57

Det internationalt anerkendte projektteam bestående af BIG (Bjarke Ingels Group) og Gehl Architects har stor erfaring med at gennemføre lignende byudviklingsprojekter andre steder i verden. Deres kendemærke er altid at sætte mennesket i centrum og tænke visionært.

Illustration: BIGs prisvindende pyramidebyggeri på West 57 i New York.
AARhus er altså ikke bare et enkeltstående ikonbyggeri.

Gehl

Gehl Architects har i samarbejde med BIG været arkitekterne bag helhedsplanen for bassin 7. Gehl har bl.a. hjulpet bystyret i New York med at få bylivet og cykelkulturen tilbage i byen. Herover ses hvordan mennesker slår sig ned og indtager Times Square efter Gehl Architects har gentænkt områdets anvendelse.

A good city is like a good party - people stay longer than really necessary, because they are enjoying themselves.”
Jan Gehl

BIG city...

Hvis alle BIG’s byggerier blev samlet på ét sted, villle det blive et fantastisk, futuristisk, fascinerende og fantasifuldt sted. Her på fotomontagen er AARhus (yderst til højre) kommet i selskab med en lang række andre BIG-projekter fra hele verden.
Kilden & Mortensen
Gehl BIG MOE
AARhus-Havnen 3-8700 Horsens-Tlf: +45 8617 4011-Email:
info|aarhusiaarhus.dk
© 2016-AARhus-Powered by AJOUR & CZOO